Εορτάσθηκε η 109η επέτειος του Μακεδονικού Αγώνα

Επετειακή εκδήλωση από τον                                                                                        Σύνδεσμο Μακεδόνων & Θρακών Παπάγου-Χολαργού

ΠαύλοςΜελάςΗ 13η Οκτωβρίου, ημέρα θανάτου του Μακεδονομάχου Παύλου Μελά, έχει καθιερωθεί ως ημέρα εορτασμού της επετείου του Μακεδονικού Αγώνα. Για μια ακόμα χρονιά, ο Σύνδεσμος Μακεδόνων & Θρακών Παπάγου-Χολαργού οργάνωσε επετειακή εκδήλωση, την Κυριακή 13 Οκτωβρίου 2013.

Με την ευκαιρία μάλιστα της εκαντοετηρίδας της Ένωσης της Κρήτης με την Ελλάδα (1913-2013), ο φετινός εορτασμός ήταν αφιερωμένος στους Κρήτες Μακεδονομάχους, οι οποίοι υπήρξαν η ισχυρότερη ομάδα εθελοντών από την υπόλοιπη Ελλάδα, στην πάλη για τη διάσωση της Μακεδονίας.

ΧρύσαΠαρίση-ΑγΣΚΕΠΗ-Παπάγου-13οκτ13Στον Ιερό Ναό της Αγίας Σκέπης Παπάγου έλαβε χώρα Αρτοκλασία και ομιλία για το ιστορικό και την σημασία της επετείου. Την πανηγυρική ομιλία εκφώνησε η Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Παπάγου κα Χρύσα Παρίση, καταλήγοντας με τη φράση:

“Οι Μακεδόνες από όλες τις γωνιές του Ελληνισμού, απαντούν και απαιτούν: «Καμία παραχώρηση του ονόματος της Μακεδονίας». Είναι απαίτηση των ψυχών των Μακεδονομάχων.  Όλων εκείνων που σήμερα τιμούμε τη μνήμη τους.”  Ομιλία-Χρύσας_Παρίση-109επέτειοςΜακεδονικούΑγώνα-ΠΑΠΑΓΟΥ_13-10-2013

Στη συνέχεια, στο παρακείμενο Μνημείο Ηρώων εψάλη Επιμνημόσυνη Δέηση, έγινε κατάθεση στεφάνων και ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου.

Παρέστησαν ο Δήμαρχος Παπάγου-Χολαργού κ. Βασίλης Ξύδης, ο πρ. Πρόεδρος της Βουλής κ. Βύρων Πολύδωρας, ο Βουλευτής κ. Αργύρης Ντινόπουλος, Ανώτατοι Αξιωματικοί εκπρόσωποι των Ενόπλων Δυνάμεων, οι Πρόεδροι των Ενώσεων Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού, Ναυτικού και Αεροπορίας, Αντιδήμαρχοι και Δημοτικοί Σύμβουλοι, η Πρόεδρος του Συλλόγου Κρητών Παπάγου-Χολαργού κ. Γεωργία Πολιτάκη  και μέλη του ΔΣ, ο Πρόεδρος της Μακεδονικής Εστίας Αθηνών στρατηγός κ. Ανδρέας Ευαγγελίδης,  οι Διευθυντές των Λυκείου Παπάγου και 1ου Λυκείου Χολαργού, εκπαιδευτικοί, πρόεδροι και εκπρόσωποι συλλόγων και πλήθος κόσμου. Επίσης παρέστησαν, με τις σημαίες τους, μαθητές και μαθήτριες των Λυκείων και Γυμνασίων του Δήμου μας, Πρόσκοποι και Οδηγοί.

Advertisements
This entry was posted in Επικαιρότητα and tagged , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s