Επιστολή Αμερικανού βουλευτή για τα Σκόπια

Με μια επιστολή απευθυνόμενη προς τον υφυπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ, αρμόδιο για τις Ευρωπαϊκές και τις Ευρασιατικές υποθέσεις,  ο Αμερικανός βουλευτής  (New Jersey), Robert Andrews  ζητά  την άμεση αλλαγή της αμερικανικής εξωτερικής πολιτικής για το θέμα της ονομασίας της FYROM.

Η πρωτότυπη επιστολή εδώ: FYROM-Letter_by_a_member_of_US_Congress

Το μέλος του Κογκρέσου παραθέτει στην επιστολή του προς τον βοηθό υπουργό Εξωτερικών ιστορικά στοιχεία από τα οποία προκύπτει η καπήλευση του ονόματος «Μακεδονία» από τους Σκοπιανούς, όπως το ότι «οι Σλάβοι δεν εμφανίστηκαν στην Ευρώπη παρά μόνον όταν το 6ο αιώνα εισέβαλαν στα Βαλκάνια και τη Βόρεια Ελλάδα».

Δεδομένου, γράφει ο Γερουσιαστής,  ότι το σύγχρονο ελληνικό κράτος έχει πολιτιστική, ιστορική και εθνική συνέχεια με το αρχαίο βασίλειο (της Μακεδονίας) έχει το δικαίωμα να θέτει αξιώσεις για τον όρο “Μακεδονία” και να απαγορεύει σε άλλους να κάνουν το ίδιο.

Στο τέλος της επιστολής ο κ. Andrews σημειώνει ότι η απόφαση της κυβερνήσεως  Bush το 2004 να αποδεχθεί μονομερώς τη χρήση του ονόματος Μακεδονία ήταν άδικη για τον ελληνικό λαό. 

Advertisements
This entry was posted in Εκθέσεις and tagged , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s