«ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΥΜΝΟΛΟΓΙΟ»

Μεγάλη επιτυχία σημείωσε η παρουσίαση στις 7/12/11 του βιβλίου «ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΥΜΝΟΛΟΓΙΟ» έκδοσης του Συνδέσμου Θεσσαλονικέων Αθηνών, στο Μουσείο Μπενάκη. Το βιβλίο περιλαμβάνει ως ένα είδος “ανθολόγιου” ό,τι ωραιότερο έχει γραφεί ποτέ για την Θεσσαλονίκη και από τους πιο καταξιωμένους δασκάλους της πέννας σε έμμετρο και πεζό λόγο.
Το βιβλίο παρουσίασαν οι: Δρ. Ιωάννης Παρίσης, Υποστράτηγος ε.α. / Διδάκτωρ Πολιτικής Επιστήμης, κ. Κωνσταντίνος Χολέβας, Πολιτικός Επιστήμων  / Ιστορικός, και ο ίδιος ο δημιουργός του βιβλίου Καθηγητής και Επίτιμος Πρόεδρος του Συνδέσμου Θεσσαλονικέων Δρ. Γιάννης Χολέβας. Ποιήματα των Κωστή Παλαμά και Χρυσάνθης Ζιτσαία απήγγειλε η Δημοσιογράφος, Εκδότρια & Διευθύντρια Εφημερίδας κυρία Λέλα Γκογκώνη.
Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν εκπρόσωποι του Ελληνικού Κοινοβουλίου και της εκκλησίας, καθηγητές, εκπρόσωποι των ενόπλων δυνάμεων, φορέων και οργανώσεων και πλήθος κόσμου κ.λπ.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Η πολύ σημαντική αυτή πρωτοβουλία  του Συνδέσμου Θεσσαλονικέων Αθηνών εντάσσεται στα πλαίσια του εορτασμού των 100 χρόνων από την απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης και θα πρέπει να ομολογήσουμε ότι το έργο αυτό συμπληρώνει ένα κενό στο χώρο και θα ενδιαφέρει πάρα πολύ όσους αγαπούν και όχι μόνο τη Θεσσαλονίκη.
Το βιβλίο διατίθεται από τα γραφεία του Συνδέσμου Θεσσαλονικέων.
Αβέρωφ 11 και 3ης Σεπτεμβρίου, Αθήνα 10433,
τηλέφωνο 2108222920, τηλ/ομοιότυπο 2108222498,
email message@thessalonikeis.gr, site www.thessalonikeis.gr
Advertisements
This entry was posted in Εκδηλώσεις, Ιστορία and tagged . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s