Εκδήλωση για τον Μεγ. Αλέξανδρο

ΑφίσσαΕκδήλωσης2Νοε11Ο_ΜΕΓΑΣ_ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ_ΣΤΟ_ΜΥΘΟ_ΚΑΙ_ΤΗΝ_ΙΣΤΟΡΙΑ  (8σέλιδο φυλλάδιο εκδήλωσης )

Το μήνυμα του καθηγητή Robin Lane Fox:  Το_μήνυμα_του_Καθηγητή_Robin_Lane_Fox                                                                 

Για περισσότερες ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ από την εκδήλωση:   Ο_ΜΕΓΑΣ_ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ_ΣΤΟ ΜΥΘΟ_ΚΑΙ_ΤΗΝ_ΙΣΤΟΡΙΑ

    Η τοποθέτηση ανδριάντα του Μεγάλου Αλεξάνδρου στην πρωτεύουσα της Ελλάδας αποτελεί, χρόνια τώρα, πανελλήνιο αίτημα και απαίτηση τόσο των Ελλήνων του Ελλαδικού χώρου όσο και των Ελλήνων της Διασποράς. Μέχρι σήμερα, παρά τις προσπάθειες πολλών, δεν κατέστη δυνατό αυτό να γίνει πραγματικότητα.
Ήδη με πρωτοβουλία του Συνδέσμου Μακεδόνων & Θρακών Παπάγου-Χολαργού, πρόκειται σύντομα να τοποθετηθεί στον Δήμο Παπάγου-Χολαργού, ανδριάντας του Μεγάλου Αλεξάνδρου, ο πρώτος στην Αττική. Το σύνολο των εξόδων αναλαμβάνεται από τον αρχιτέκτονα κ. Μπάμπη Στάικο, δημότη Παπάγου, ο οποίος επίσης χρηματοδότησε την κατασκευή και τοποθέτηση, τον περασμένο χρόνο, του ανδριάντα του Φιλίππου Β’, στου Παπάγου.
  Στο πλαίσιο της ετοιμασίας των αποκαλυπτηρίων του ανδριάντα, ο Σύνδεσμος Μακεδόνων & Θρακών Παπάγου-Χολαργού οργάνωσε, την Τετάρτη 2 Νοεμβρίου 2011, εκδήλωση στην αίθουσα της Παλιάς Βουλής, με θέμα «Ο Μέγας Αλέξανδρος στο Μύθο και την Ιστορία», με σκοπό να παρουσιαστεί το έργο και η προσωπικότητά του μεγάλου στρατηλάτη.  
Στην εκδήλωση αυτή μίλησαν η Πρύτανις κα Ελένη Γλύκατζη-Αρβελέρ, με θέμα «Ο Μέγας Αλέξανδρος και το Βυζάντιο», ο Καθηγητής κ. Εμμαν. Μικρογιαννάκης με θέμα «Το πικρό παράπονο του Μεγ. Αλεξάνδρου», κ. Κωνσταντίνος Χολέβας, πολιτικός επιστήμων, με θέμα “Επικαιρότητα και πολιτιστική εμβέλεια του Μεγ. Αλεξάνδρου», και ο κ. Αθανάσιος Λερούνης, εκπαιδευτικός και πρόεδρος της ΜΚΟ «Έλληνες Εθελοντές», με θέμα «Ο απόηχος του ονόματος του Μεγ. Αλεξάνδρου στις χώρες της Ασίας». Χαιρετισμούς απηύθηναν ο Δήμαρχος Παπάγου-Χολαργού κ. Βασίλης Ξύδης και ο χορηγός του ανδριάντα αρχιτεκτων κ. Μπάμπης Στάικος. Την συζήτηση και την όλη εκδήλωση συντόνισε ο Δρ. Ιωάννης Παρίσης, υποστράτηγος ε.α., διδάκτωρ Πολιτικής Επιστήμης, Πρόεδρος του Συνδέσμου. Επίσης, παρουσιάστηκαν σχετικά βίντεο και διαφάνειες καθώς και μουσική σύνθεση από το ορατόριο «Υμνωδία ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ». Παρουσιάστηκαν επίσης εικόνες του προπλάσματος του ανδριάντα ο οποίος βρίσκεται στην τελική φάση της επεξεργασίας στο χυτήριο.
   Η αίθουσα ήταν κατάμεστη, με πολλους ορθίους, η δε ατμόσφαιρα που δημιουργήθηκε από τις εισηγήσεις των ομιλητών ήταν εξαίρετη. Ήταν έκδηλος ο ενθουσιασμός και η βαθειά ικανοποίηση όλων, που εκφράζονταν μετά το πέρας της εκδήλωσης με θετικότατα σχόλια.
 
    Παρέστησαν πολλοί επίσημοι, μεταξύ των οποίων εκπρόσωποι του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου, των Προέδρων της Νέας Δημοκρατίας και του ΛΑΟΣ, ο τ. Α/ΓΕΣ Στρατηγός Φρ. Φράγκος, ανώτατοι αξιωματικοί εκπρόσωποι των Αρχηγών των Γενικών Επιτελείων και της ΕΛ.ΑΣ,  μέλη της Ακαδημίας Αθηνών, της Εκκλησίας, αξιωματικοί και μαθητές στρατιωτικών σχολών, καθηγητές πανεπιστημίων, Δήμαρχοι, Μακεδονικές και άλλες οργανώσεις, Ακόλουθοι Άμυνας ξένων Πρεσβειών, ΜΜΕ από την Ελλάδα και τη FYROM. Την εκδήλωση πλαισίωσαν νέοι και νέες του Λυκείου Ελληνίδων με μακεδονικές ενδυμασίες.
 
Advertisements
This entry was posted in Εκδηλώσεις and tagged . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s