“ΚΟΙΝΟ ΤΩΝ ΜΑΚΕΔΟΝΩΝ”

Το σύγχρονο “Κοινό των Μακεδόνων”

Στην  αρχαιότητα το “Κοινό των Μακεδόνων” ήταν θεσμικό όργανο του Μακεδονικού Βασιλείου, ανάλογο του “Κοινού των Θεσσαλών”, του “Κοινού των Βοιωτών”, της “Εκκλησίας του Δήμου” στην Αθήνα, της Απέλλας του Βασιλείου της Σπάρτης κλπ.
Το σύγχρονο “Κοινό των Μακεδόνων” δημιουργήθηκε στις 11 Ιουλίου 2008 στο Λιτόχωρο της Πιερίας κατά την διάρκεια του 10ου Παγκόσμιου Συνεδρίου των Παμμακεδονικών Οργανώσεων, μετά από πρόταση της Κίνησης Δημοτών Έδεσσας “Ιων Δραγούμης”.
Αποτελείται από συλλόγους Μακεδόνων Ελλήνων στην Ελλάδα και σε όλον τον κόσμο. Ως σκοπό έχει την αλληλογνωριμία των συμμετεχόντων συλλόγων και προσώπων, την πραγματοποίηση κοινών πολιτιστικών εκδηλώσεων και την διεκδίκηση των δικαίων του Μακεδονικού Ελληνισμού.
Δεν υπάρχει καταστατικό και διοικητική δομή. Η συμμετοχή και συνεργασία βασίζεται στην αμοιβαία εμπιστοσύνη. Ο κάθε σύλλογος που συμμετέχει έχει την πλήρη αυτονομία του. Για την επικοινωνία και τον συντονισμό των κοινών δράσεων υπάρχει μόνον μία άτυπη συντονιστική επιτροπή.
Κάθε μας ενέργεια δεν έχει καμία κομματική σκοπιμότητα αλλά θέλουμε την συμπαράσταση όλων των κομμάτων της Βουλής των Ελλήνων ως φορέων της πολιτικής εξουσίας.
Επίσης κάθε μας ενέργεια δεν αποσκοπεί στο προσωπικό οικονομικό όφελος αλλά αντιθέτως συνεισφέρουμε όλοι, όσο μπορεί ο κάθε ένας, για την επίτευξη των κοινών μας σκοπών.
 
Οι βασικές θέσεις του “ΚΟΙΝΟΥ ΤΩΝ ΜΑΚΕΔΟΝΩΝ” περιλαμβάνονται στην επιστολή που έχει αποσταλεί στον ΟΗΕ, στις 24/1/2011: 
ΚΟΙΝΟτωνΜΑΚΕΔΟΝΩΝ-Επιστολή προς ΟΗΕ(Ελ )   
MACEDONIANS-COMMON-LetterTo UN(En)
 
 
Στο “ΚΟΙΝΟ ΤΩΝ ΜΑΚΕΔΟΝΩΝ” οι εξής μακεδονικές οργανώσεις: ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΙΝΟ ΤΩΝ ΜΑΚΕΔΟΝΩΝ
 
 
Advertisements
This entry was posted in Εκδηλώσεις and tagged , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s