Ανδριάντας Μεγ. Αλεξάνδρου: “ΝΑΙ” από το Δημοτικό Συμβούλιο

Τις πρώτες πρωϊνές ώρες σήμερα 29/4/11, στις 03.30, ψηφίστηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο Παπάγου-Χολαργού, κατά πλειοψηφία, η πρότασή μας για την τοποθέτηση του ανδριάντα του Μεγάλου Αλεξάνδρου στον Δήμο Παπάγου-Χολαργού (δείτε λεπτομέρειες στη σελίδα “Ανδριάντας Μεγ. Αλεξάνδρου” του παρόντος ιστολογίου).

Προηγήθηκε η προχθεσινή θετική απόφαση του Συμβουλίου της Δημοτικής Κοινότητας Παπάγου, το οποίο αποδέχθηκε με ψήφους 9 έναντι 2 την πρότασή μας για τοποθέτηση του ανδριάντα στην νησίδα της συμβολής της οδού Πίνδου με την Λεωφ. Παν. Κανελλόπουλου (έναντι της Πολυτεχνειούπολης Ζωγράφου). Αρνητικά ψήφισαν μόνο οι σύμβουλοι τωνπαρατάξεων που πρόσκεινται στην Αριστερά.  Απόφαση_Δημ_Κοινότητας_Παπάγου

Στο Δημοτικό Συμβούλιο, η Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Παπάγου κυρία Χρύσα Παρίση, παρουσίασε την απόφαση-εισήγηση του Συμβουλίου. Ακολούθησε έντονη συζήτηση, κυρίως λόγω των αντιδράσεων των δημοτικών παρατάξεων που πρόσκεινται στην Αριστερά, οι οποίοι δήλωσαν την απόλυτη άρνησή τους στην τοποθέτηση του ανδριάντα. Αρνητικές θέσεις εξέφρασαν και οι εκπρόσωποι της παράταξης που πρόσκειται στο ΠΑΣΟΚ, που όμως ψήφισαν θετικά. Οι αντιρρήσεις τους συνίσταντο κατά βάση στην μη αναγκαιότητα των ανδριάντων και ειδικώς αυτού του Αλεξάνδρου, ενώ πρότειναν ότι τα χρήματα θα μπορούσαν να δοθούν για άλλους σκοπούς. Ο δήμαρχος εξήγησε ότι δεν πρόκειται για δωρεά χρημάτων αλλά του ανδριάντα του Μεγάλου Αλεξάνδρου και ότι δεν είναι δυνατόν να επιβάλλουμε στον δωρητή πώς θα διαθέσει τα χρήματά του.

Από την πλευρά μου, λαβών τον λόγο ως Πρόεδρος του Συνδέσμου Μακεδόνων και Θρακών, ενημέρωσα σχετικά με τον ανδριάντα που ετοιμάζουμε, την αναγκαιότητα τοποθετήσεως ανδριάντα του Αλεξάνδρου στην Αττική και το ότι είναι κάτι που περιμένουν εκατομμύρια Έλληνες, την μη ύπαρξη καμίας οικονομικής επιβάρυνσης για τον Δήμο, κ.ά.

Τελικά, η απόλυτα θετική θέση του Δημάρχου κ. Βασίλη Ξύδη υπέρ της τοποθέτησης του ανδριάντα υπερψηφίσθηκε. Με την απόφασή του το Δημοτικό Συμβούλιο καθόρισε επίσης τους συμβούλους οι οποίοι θα συμμετάσχουν στην Επιτροπή Κρίσης Καλλιτεχνικής Αρτιότητας που θα συγκροτήσει η Περιφέρεια Αττικής.

Δρ. Ι. Παρίσης / Πρόεδρος
Advertisements
This entry was posted in Εκδηλώσεις and tagged , , . Bookmark the permalink.

2 Responses to Ανδριάντας Μεγ. Αλεξάνδρου: “ΝΑΙ” από το Δημοτικό Συμβούλιο

 1. Πανούσης Πάνος του Ανδρέου says:

  Συγχαρητήρια για την πολυ καλή ιστοσελίδας σας και για τις εντυπωσιακές δραστηριότητές σας ως νέος Προέδρος του Συνδέσμου Μακεδόνων & Θρακών
  Είναι βέβαιον ότι θα τον οδηγήσετε εκεί ψηλά που του αρμόζει στα πολιτιστικά δρώμενα του νέου Δήμου μας Παπάγου-Χολαργού.
  Πάνος Πανούσης, Επ. Καθηγ. Πανεπ. Αθηνών
  Πρόεδρος Συνδέσμου Παλαιών Παπαγιωτών
  (Γεννηθείς στο Σιδηρόκαστρο Σερρών με καταγωγή αμφοτέρωντων Γονέων μου από την Μεσσηνία).

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s