Μήπως βλέπουμε “εχθρούς” εκεί που δεν υπάρχουν;

Στην ιστοσελίδα της Εταιρίας Μακεδονικών Σπουδών, ενός θεσμού καταξιωμένου και υψηλού επιπέδου, υπάρχει από  29/3/11, δημοσίευση με τίτλο “Επείγον Δελτίο Τύπου”,  (http://media.ems.gr/anakoinoseis/deltia_typou/2011/news_dt_deltio_kairou.pdf)  το οποίο αναφέρεται στο δελτίο καιρού που “μεταδίδει καθημερινά η κρατική τηλεόραση των Σκοπίων ΜΡΤ, συνοδευόμενο με χάρτη όπου η Μακεδονία παρουσιάζεται ως ενιαίος χώρος της FYROM και όλες οι πόλεις της ελληνικής Μακεδονίας αναφέρονται με τις σλαβικές ονομασίες τους”. 

Κοιτάζω τον χάρτη καιρού της σκοπιανής τηλεόρασης και δεν μπορώ να καταλάβω που είναι το πρόβλημα. Βλέπω τα σωστά όρια της FTROM και των γύρω χωρών (και τα δικά μας) και στοιχεία καιρού στα όρια της FYROM αλλά και των ομόρων της χωρών. Φυσικά οι ονομασίες των πόλεων είναι στα σλάβικα αφού το κανάλι απευθύνεται… σε Σλάβους.

Κι εμείς στα δελτία καιρού έχουμε στοιχεία και για τις γύρω χώρες ή ακόμα και για όλη την Ευρώπη. Και φυσικά όλες τις ξένες πόλεις τις γράφουμε στα ελληνικά. Αυτό σημαίνει ότι τις διεκδικούμε; Που είναι το περίεργο δεν καταλαβαίνω. Τι είναι αυτό που ενόχλησε την ΕΜΣ που φθάνει στο να θεωρεί “αυτονόητο ότι η ελληνική πλευρά παρουσίασε ή θα παρουσιάσει αύριο στη Χάγη με πληρότητα το κρατικό αυτό τηλεοπτικό τεκμήριο” !!!

Μήπως αντί να ασχολούμαστε με το πώς θα υπερασπιστούμε την ελληνικότητα της Μακεδονίας και να αντιμετωπίσουμε τις βλακώδεις ενέργειες των Σκοπιανών με σοβαρά επιχειρήματα και σταθερή και σθεναρή στάση, διολισθαίνουμε σε φαιδρότητες βλέποντας “εχθρούς” εκεί που δεν υπάρχουν; Κινδυνεύουμε να πάψουν να μας παίρνουν στα σοβαρά.

Advertisements
This entry was posted in Επικαιρότητα and tagged , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s